Eksistenciālās konsultēšanas pamati

(konsultējošo profesiju speciālistiem un studentiem)

Photo by cottonbro studio on Pexels.com

Eksistenciāli fenomenoloģiska konsultēšana un psihoterapija vērsta uz to, lai palīdzētu cilvēkam dziļāk izprast savu dzīvi un grūtības, kas tiek aplūkotas dziļā saiknē ar viņa esamību pasaulē. Eksistenciāli orientēti konsultanti necenšas „mainīt” savus klientus/pacientus, taču reizē palīdz veikt viņu dzīves un attiecību pieredzes pamatīgu izpēti, kuras procesā izmaiņas arī rodas.

Dažādas eksistenciālas terapijas skolas piedāvā oriģinālu skatījumu uz emocionālu, uzvedības un cita veida grūtību izcelsmi un pārvarēšanas iespējām. Šis redzējums lielā mērā balstās nevis klīniskās koncepcijās, bet eksistenciālā filosofijā. Līdz ar to eksistenciālā terapija savā ziņā darbojas kā alternatīva citām palīdzības sniegšanas pieejām, kas var daudzveidot un bagātināt konsultēšanas procesu.

  • Ko nozīmē būt nezinošā pozīcijā, un kādā veidā tā var palīdzēt praktiskā konsultēšanā?
  • Kas sekmē terapeitiskas pasaules radīšanu un kādā veidā attiecības „ārstē”?
  • Kā klientu/speciālistu grūtības saistītas ar dzīves uzskatiem, un kas par to sakāms eksistenciālai filosofijai?
  • Kādā veidā eksistenciāls skatījums palīdz darbā ar „sarežģītiem gadījumiem”?

Šiem un daudziem citiem jautājumiem būs veltīts kurss „Eksistenciālās konsultēšanas pamati”.  

Kurss var būt noderīgs konsultējošo profesiju speciālistiem (psihologiem, psihoterapijas speciālistiem, mākslas terapeitiem, pastorāliem konsultantiem un tml.) un atbilstošu programmu studentiem, kas vēlas dziļāk iepazīties ar eksistenciālām idejām un to pielietojumu praktiskā konsultēšanā un psihoterapijā.

Kursa ietvaros paredzēta koncentrēta iepazīšanās ar eksistenciāli orientētas konsultēšanas teorētiskiem pamatiem, kā arī praktiska daļa, kas ietver konsultēšanas gadījumu analīzi un konsultēšanas treniņu mazas grupas formātā. Kopējais ievadkursa apjoms – 22 akadēmiskas stundas (kopumā paredzētas 8 nodarbības).

Nodarbības norisināsies klātienē piektdienu vakaros no 18.15-20.15 (Stabu iela 47, Rīga). Samaksa par vienu nodarbību 30 euro. Profesionālas izaugsmes grupa sāksies 5.aprīlī un noslēgsies 31.maijā

Kursu vadīs Marks Jermaks, psihoterapijas speciālists un supervizors eksistenciālā terapijā   

Pieteikšanās: marks@augliba.lv vai sazinoties ar Marku caur facebook.lv.

Šis ieraksts tika publicēts Notikumi. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Komentēt